Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kaffeposten

På søndag er det kaffepost, post nr. 71.
Denne posten er ute bare denne dagen.
Derfor er det feil når noen allerede har registrert denne posten. Vi ser nå at vi ikke må bruke koder om igjen på samme post. Men det vil alltid være en mulighet til å skaffe seg riktige koder uten selv å ha besøkt postene – også når vi endrer kodene.
Vi regner jo med at alle som deltar i Toten-trimmen gjør det for turenes skyld. Men det er klart at det også ligger en liten konkurranse i dette. Vil tro at alle som registrerer på nett, også er en tur innom Poenglister for å se hvordan en selv ligger an.
Men det forutsetter selvsagt at ingen får registrert poster uten å ha vært der. Derfor vil vi gjøre at denne muligheten ikke blir så lett neste år.
En annen ting er at posten på turorientering.no ser ut til å være ute i hele perioden. Der ser vi at vi må registrere denne som en egen “tur” – som kun varer én dag (eller riktigere – 3 timer i løpet av én dag).
All honnør til Per Lillevold som virkelig har brukt mange timer i terrenget rundt årets kaffepost. Synd at han fikk en bomtur pga. usikkerheten rundt dette med kaffeposten.

Vel møtt til årets kaffepost på søndag!

Ola Brox

Skrevet av Ola Brox

I dag er alle postene ute!

Kartet Oksbakken er av tvilsom kvalitet. Når du heller ikke kan stole på de gule områdene – og det er kommet til stier/skiløyper, kan det være vanskelig å finne enkelte av postene. Men de er der! Bare bruk tida til hjelp. Og orienter etter helt sikre ting. Myrer, bekker og tydelige koller kan du stort sett stole på.
Så litt om noen av postene.
Stien ved post 35 går mye lengre enn kartet viser. Posten ligger ganske nær stien.
Ved post 37 og 38 går det nå en veldig tydelig skiløypetrasé. Følg denne, og ikke stol på det gule, som her er helt feil.
Post 40 henger ved steinen, men steinen ligger godt nede i sida av kollen, mot stien.
Post 41 og 42 henger ved steinene, men steinen ved post 41 er veldig liten. Ved post 42 er det en tydelig, fin stein, som ligger ganske åpent til, selv om den er lav.
Post 43 henger ved en annen skrent rett sør for den som er tegnet, men det var her det var greiest å henge skjermen.
Kollen ved post 45 har en helt annen fasong enn kartet viser, men skal ikke være vanskelig å finne.
God postjakt!

Nesten alle postene er nå ute!

En rekordrask snøsmelting – og ivrige medlemmer i komitéen – har gjort at flere av postene er ute – også oppe på åsen. Det som er klart, er at både postene på Skjærsjøen (se eget innlegg) og Nyhussætra er ute. Så det er bare å ordne seg en god niste og termos – og ta med kart, kompass, klippekort – og kanskje et fotoapparat – og legge i vei.
Postene på Oksbakken settes ut i løpet av uka. God tur!

Kartfeil rundt post 53

Kartet viser at posten (stein) ligger i et relativt åpent område. Det er ikke tilfelle. Vegetasjonen har vokst til, slik at steinen nå ligger i skog. De to andre åpne områdene, i øst og sør, er fortsatt relativt åpne.

Feil i postbeskrivelsen på klippekortet

Det har blitt en feil i postbeskrivelsen til 3 av postene på kartet Nyhussætra.
Postene er midt i ringen, men på andre detaljer enn det som står på klippekortet. Se postbeskrivelsen på selve kartet. Den er riktig!

Kryssing av skjellgarden

Skjellgarden mellom marken og almenninga er rimelig høy, For de som ikke vil klatre over gjerdet finnes det et le mellom post 25 og 26. Leet ligger et stykke oppe i bakken fra vintervegen. Følg
gjerdet, så dukker det opp :)

Mr Toten-trimmen

På kaffeposten hadde vi også besøk av Kjell Torstein Owren. Han er den eneste som har deltatt i alle sesonger siden starten i 1973. I tillegg deltok han de to prøvesesongene i 1969 og 1970. (I 1971 og 1972 var det ikke noe opplegg).
Og ikke nok med det – han har alle år gått til alle postene ! En virkelig stor prestasjon!

Postene 66 og 67 på Flyplassen

I dag ble det satt ut 5 poster på Flyplassen. Resten blir satt ut på tirsdag.
2 av postene ble mer krevende enn vi tenkte. Men det er for sent å rette på det nå. Får heller komme med litt info om disse postene.
Til post 66 lønner det seg å gå sørover langs vegetasjonsgrensen – til hjørnet på gjerdet. Da skal postdetaljen (kolle) være grei å finne. Men det kan være litt krevende å komme over gjerdet på vei til det åpne området, siden det er et bord øverst på gjerdet. Vær forsiktig så du ikke tråkker ned gjerdet.
Post 67 ser grei ut på kartet, men myra rundt kollen/høydepunktet er veldig våt. Vil du gå tørrskodd, må du nok bruke støvler!

Toten-trimmen 2013

I dag har det vært sesongåpning i praktfullt vårvær, tross litt vind. Mange var innom på vei til eller fra de 5 postene som ligger i Lena.
Trimkomiteen ønsker alle en riktig god tur-o-sesong, med mange fine turer!