Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 52

Opplevelsen Nyhussætra

Jeg lover høyt og hellig at jeg ALDRI mer skal kjøre Torsætervegen med ny bil når vegen er nyhøvlet og etter solid regnvær. Jeg har aldri før i mitt liv som bilfører hatt så sølete bil! Selv om jeg var dyvåt selv kjørte jeg rett til selvvask på Statoil Kallerud og spylte, lenge!

Nok om det, det var spådd regnvær, men på Gjøvik var det fint, og jeg hadde bare dette kartet igjen, så jeg ville prøve, men jeg hadde aldri vært på disse kanter før, og det ble spennende. Det var skikkelig bratt opp lia, det ga fort litt utsikt. Jeg kjørte så langt vegen gikk, og da begynte regnet, men ikke så hardt, så jeg la trøstig i veg. Første mål var ikke turorientering, men en geocache som skal befinne seg nær toppen. Jeg tok feil sti, men jeg fant en sti fra enden av vannet, så det gikk like bra.Midt oppe i lia møtte jeg to hyggelige turorienterere, de kunne bekrefte at jeg var nær toppen. På toppen tok regnet meg skikkelig, tåka kom, og noe av oppgaven gikk ut på å sikte mot masta på Torsæterkampen, men jeg så hverken kamp eller mast, jeg fant geocachen likevel, og fikk signert uten at loggen ble våt. Stempling på post 52 gikk også greit, men ettersom jeg først var så langt inne, ville jeg prøve på flere poster, og siktet mot 53. Det ble et slit, attpåtil mislykket, posten fant jeg aldri, farlig var det også, med mange tøffe, vanskelige små stup. Og nå vet jeg hva goretex i fjellstøvler er for noe, det er en membran som skal sørge for at vannet kommer inn, men ikke ut igjen! Nå ble tåka ikke lett å takle, jeg ga opp alle poster, og ukjent som jeg var i terrenget, ble nå hovedpoenget å finne igjen bilen. Jeg er visst ikke så verst til å orientere, for v,hj.a. terrengforhold, bl.a. mye stigining for å ta seg over Hervenknappen (Hervakampen) på nytt, fant jeg fort igjen stien på rette siden, og da gikk resten greit. Toppen av kaka var, at da jeg var vel igang med bilkjøringa, kom sola, akkurat der hvor utsikten er som aller finest, det var rent overveldende. Men sølegjørma på nyhøvlet Torsæterveg i regnværet glemmer jeg aldri. Da jeg kom ned på asfalten kom den store overraskelsen, den var tørr! Altså en dag av de sjeldne. Men fra hvilken kant skal en angripe postene nordøst for Hervenknappen? Dette er virkelig ikke lett! Hilsen Per Lillevold

Nyhussætra

Når du skal ta postene på kartet Nyhussætra så hjelper det å gå i solskinn. Kartet ser litt kronglete ut men i solskinn så ble det bare en fin tur. Harald og jeg tok alle postene på en løpetur. Alle stiene på kartet var ikke like lett å finne. To ganger ble stien borte for meg. Alle gule flekker stemmer heller ikke. Husk at kartet er i målestokk 1:12500.
Hilsen Vanja