Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 57

Kaffepost med tellende poeng?

Det er noe som ikke stemmer her. Allerede nå finnes det deltagere som har 71 poeng, dvs. at kaffeposten er på plass og kan finnes/klippes. Hadde jeg visst det, skulle jeg selvsagt besøkt den i dag (17/8), da jeg fant de 8 siste postene, og attpåtil en periode parkerte akkurat ved kaffeposten. Turen ble ekstra lang, for jeg gikk meg rett og slett bort rundt Oftentjernet, jeg så ikke på kartet på en time, og syntes vannet jeg hadde på høyre side ble vel langt, etter at stien hadde klatret høyt opp mellom skrentene. Til slutt kom jeg til en hytte nede ved vannet, og der var den en person hjemme. Jeg kommenterte at jeg syntes dette Oftentjernet var større enn jeg trodde, og fikk som svar at du er ikke ved Oftentjernet nå, du er ved Herva! Jeg hadde gått rundt åsen uten å oppfatte at jeg hadde snudd 180 grader, gått langs hele Fugletjern og trodde det var Oftentjernet, og til slutt endte opp noen hundre meter fra parkeringsplassen i enden av vegen. Snakk om en som kan orientere? Enden på visa ble at jeg passerte post 56, som jeg fant tidligere på dagen, en gang til, for å komme meg ned til postene 58 og 59. Det ble en lang tur, og attpåtil mistet jeg tollekniven min. Skulle noen finne en hjemmelaget tollekniv så melder jeg meg på som interessent!
Ruten lese slik:
1) Parkering Nyhussætra, sporing ikke slått på før teksten “Sporing”.
2) Finner post 60 (som det vises, ligger alle mine GPS sporingsdata litt til venstre)
3) Finner post 56.
4) Går langs Oftentjernet, finnes post 57, planen var å returnere langs vannet, men finner på at jeg skal gå rett til 58.
5) En sti lurer meg opp i skrentene, og jeg ser vann på høyre side, og tror fortsatt det er Oftentjernet (hvilket det IKKE var)
6) Jeg går og går, har sti, og ser ikke på kartet før jeg treffer en hytteeier som kan fortelle at jeg har gått stikk motsatt av det jeg trodde. Jeg tar opp kompasset, og riktig: Det jeg trodde var syd, var plutselig nord.
7) Jeg går bort på bilvegen, og følger den noen hundre meter, og starter sørover igjen, forbi post 56 på nytt.
8) Resten sier seg selv.

Nyhussætra

Når du skal ta postene på kartet Nyhussætra så hjelper det å gå i solskinn. Kartet ser litt kronglete ut men i solskinn så ble det bare en fin tur. Harald og jeg tok alle postene på en løpetur. Alle stiene på kartet var ikke like lett å finne. To ganger ble stien borte for meg. Alle gule flekker stemmer heller ikke. Husk at kartet er i målestokk 1:12500.
Hilsen Vanja

Feil i postbeskrivelsen på klippekortet

Det har blitt en feil i postbeskrivelsen til 3 av postene på kartet Nyhussætra.
Postene er midt i ringen, men på andre detaljer enn det som står på klippekortet. Se postbeskrivelsen på selve kartet. Den er riktig!