Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Torsæterkartet

Det begynte med trøbbel i bommen, jeg fikk ikke kvittering, jeg så heller ikke at det dreide seg om to forskjellige veier, jeg forsøkte en gang til, fikk heller ikke kvittering på den andre. To betalinger uten å ha noe å vise til er ikke bra.

Det er kartproblemer med vegkrysset ved Torsætra, alle punktene jeg hadde målt ut herfra på mitt datakart var mer enn 100 meter feil. Største problemet fikk jeg imidlertid med post 55, Jeg beregnet punktet ut fra Rønningstjern og Skjellungen, men mitt datakart hadde helt annen avstand mellom disse to enn orienteringskartet. Derfor ble post 55 nesten 200 meter feil. Men jeg greide både 55 og 58 med utgangspunkt fra Myrtjernkrysset, det er de to som er lengst fra kjørbar veg. Dagen ble tilbragt mye på blåmerkede stier, adskillig bedre enn den bushwalking jeg har bedrevet tidligere. Jeg fant også stier som hadde gammel gulmaling som merking, men det er nok en stund siden de ble oppfrisket, og de er ikke med på noe kart. Jeg hadde tenkt å ta alle 15 på en lang dag, men måtte la fire stå igjen. Jeg synes det er bra at poster ligger slik til at man kan bruke disse stiene, det er med på å holde disse stiene åpne. Men både 55 og 58 krevde en del bushing, og har relativt stor vanskelighetsgrad for en som aldri har vært i dette terrenget før.

P.S. De nevnte kartproblemene er min egen feil, det oppdaget jeg etter at Torsæterkartet var fullført. Jeg trodde alle kartene var 1:10000, det stemte IKKE for Torsæterkartet.