Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Klippekort funnet

Et klippekort med klipp for bl.a. postene på Torsæterkartet, er funnet. Hvem savner et slikt?
Det står ikke navn på kortet.

Skrevet av Ola Brox

Problemer med post 48?

Post 48 viser seg å være en krevende post. Den blir ikke mindre krevende av at kartet ikke stemmer rundt posten. På vei opp til posten er det flere ting som kan tolkes som både skrenter og steiner – om du går stien fra veidelet.
Dessuten er stien i nord borte – og erstattet av en sti som går omtrent innom posten. Denne stien er forsøkt tegnet inn på kartet til høyre – med grønn strek. Denne viser altså ikke nøyaktig hvordan stien går, men er mer en antydning. Men den kan være en god hjelp til å finne posten. Posten henger i alle fall på riktig detalj. Lykke til med postjakten!

Kompass funnet

Et Silva-kompass ble i dag funnet på én av postene på Torsætra-kartet. Kan fås igjen ved å henvende seg til Ola Brox, 908 71 352.

Sprek på Toten - Stolpejakten

Kartmappe for Sprek på Toten er delt ut gratis i alle postkasser i kommunen. I tillegg finnes de på 10 ulike steder i kommunen.
Det er 3 ulike måter å registrere stolpene på:
Enten: ved å skrive kodene på kupongen på kartet
Eller: ved å skrive kodene inn på nettsiden stolpejakten.no
Eller: ved å skanne QR-koden med en smarttelefon.
I tillegg vil du finne de 50 stolpene, merket S01-S50 under Poster i menyen her på turorientering.no. Vi anbefaler likevel at du benytter én av de tre første alternativene. Det holder med én måte å registrere de på.
Dersom du registrerer stolpene her på turorientering.no, kommer de opp som klipp i poenglisten, men uten poeng. På den måten vil poenglisten fortsatt først og fremst vise aktiviteten i Toten-trimmen.

Alle postene ute!

Nå er alle postene satt ut. I alt 70 poster.
Vi ønsker alle mange fine turer i årets utgave av Toten-trimmen.

Nå er det flere tur-o-poster ute!

Postene på Bygdeborgen og på Flyplassen er nå satt ut. Så da kan alle ivrige tur-orienterere komme i gang med det de synes er gjevest – nemlig postene på Totenåsen. Men også postene på Reinsvoll (Flyplassen) ligger i et flott terreng – med fin furuskog. Smør niste – og ta med drikke – og legg en ettermiddagstur til ett av disse områdene – eller bruk litt av helga!

De 20 første postene gikk jo greit - men hva nå?

Flere har nå besøkt alle de 20 postene som er satt ut. Postene på åsen og på Flyplassen er lovet ut til 1. juni. Det er fortsatt mye snø som skal smelte før den tid – i alle fall i noen områder. Mens andre områder er snøfrie allerede.
Det er mulig at noen poster kommer ut i god tid før 1. juni, men vi har satt såpass sein start på Totenåsen av hensyn til hekke- og ynglesesongen.

Da kan jo stolpejakten være et fint tilbud fram til det er aktuelt med tur-o-turer på åsen.
Kartmapper kommer gratis i alle postkassene nå på fredag. Så da kan stolpene være fine turmål for en rask ettermiddagstur/kveldstur – eller morgentur, for den saks skyld!

Vellykket tur-o-start

Ja, det var folksomt i Karidalen. Spesielt gledelig var det at så mange barnefamilier tok utfordringen.
Lette poster i et så lett terreng – og med kart i stor målestokk – så ut til å falle i smak.
Orienteringsforbundet vil ha flest mulig arrangører til å gradere turene sine etter vanskelighetsgrad; grønne, blå, røde og svarte turer. “Turen” i Karidalen ville da vært kategorisert som en grønn tur.
Kom gjerne med synspunkter på dette – så kan vi ta det med i komiteen når neste sesong planlegges. Kan det f.eks. være en idé med en grønn tur i Karidalen, en blå tur på Hveemsåsen og på ett kart på Totenåsen – og i tillegg en rød og en svart tur på Totenåsen, mens Flyplassen kan f.eks. være en rød tur.
Da blir det totalt 1 grønn tur, 2 blå og 2 røde turer – og en svart tur (den mest krevende av tur-o-turene)
Skriv gjerne her på Turbloggen – eller ta kontakt med komitéen.

Hvordan finne fram til de ulike kartene?

Oversiktskartet viser de ulike kartene vi bruker i Toten-trimmen i år, bortsett fra Flyplass-kartet.
Det viser også veier som går inn til kartet – slik at du kan velge beste utgangspunkt for turene.

Skrevet av Ola Brox