Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Alle postene ute!

Nå er alle postene satt ut. I alt 70 poster.
Vi ønsker alle mange fine turer i årets utgave av Toten-trimmen.

Nå er det flere tur-o-poster ute!

Postene på Bygdeborgen og på Flyplassen er nå satt ut. Så da kan alle ivrige tur-orienterere komme i gang med det de synes er gjevest – nemlig postene på Totenåsen. Men også postene på Reinsvoll (Flyplassen) ligger i et flott terreng – med fin furuskog. Smør niste – og ta med drikke – og legg en ettermiddagstur til ett av disse områdene – eller bruk litt av helga!

De 20 første postene gikk jo greit - men hva nå?

Flere har nå besøkt alle de 20 postene som er satt ut. Postene på åsen og på Flyplassen er lovet ut til 1. juni. Det er fortsatt mye snø som skal smelte før den tid – i alle fall i noen områder. Mens andre områder er snøfrie allerede.
Det er mulig at noen poster kommer ut i god tid før 1. juni, men vi har satt såpass sein start på Totenåsen av hensyn til hekke- og ynglesesongen.

Da kan jo stolpejakten være et fint tilbud fram til det er aktuelt med tur-o-turer på åsen.
Kartmapper kommer gratis i alle postkassene nå på fredag. Så da kan stolpene være fine turmål for en rask ettermiddagstur/kveldstur – eller morgentur, for den saks skyld!

Vellykket tur-o-start

Ja, det var folksomt i Karidalen. Spesielt gledelig var det at så mange barnefamilier tok utfordringen.
Lette poster i et så lett terreng – og med kart i stor målestokk – så ut til å falle i smak.
Orienteringsforbundet vil ha flest mulig arrangører til å gradere turene sine etter vanskelighetsgrad; grønne, blå, røde og svarte turer. “Turen” i Karidalen ville da vært kategorisert som en grønn tur.
Kom gjerne med synspunkter på dette – så kan vi ta det med i komiteen når neste sesong planlegges. Kan det f.eks. være en idé med en grønn tur i Karidalen, en blå tur på Hveemsåsen og på ett kart på Totenåsen – og i tillegg en rød og en svart tur på Totenåsen, mens Flyplassen kan f.eks. være en rød tur.
Da blir det totalt 1 grønn tur, 2 blå og 2 røde turer – og en svart tur (den mest krevende av tur-o-turene)
Skriv gjerne her på Turbloggen – eller ta kontakt med komitéen.

Årets start i Karidalen

Så var årets Toten-trim igang, med start i nydelig vårvær og masse folk i skogen og på asfalten i Karidalen skisenter. Karidalen er et imponerende anlegg, her har skifolket på Toten virkelig stått på og laget et kjempeflott anlegg. Man får bare håpe at vintrene gir nok snø til at anlegget kan brukes til sitt formål også om vinteren. Og for orienteringsfolket viser bildet at vi har kommet i MÅL nesten før vi har begynt. På post 20 kan vi skimte at folket koser seg ute i det fine været, her var det nistepakker og matpauser og alt som hører den gode turen til!

Hvordan finne fram til de ulike kartene?

Oversiktskartet viser de ulike kartene vi bruker i Toten-trimmen i år, bortsett fra Flyplass-kartet.
Det viser også veier som går inn til kartet – slik at du kan velge beste utgangspunkt for turene.

Skrevet av Ola Brox

Toten-trimmen 2014 er i gang!

Postene i Hveemsåsen er nå ute – rekordtidlig.
Sesongen starter egentlig ikke før 4. mai – i Karidalen Skisenter. Men pga. at det er så tidlig bart, har vi altså tjuvstartet i Hveemsåsen. Vi pakker riktignok ikke tur-o-konvoluttene før torsdag 10. april – og bringer de ut til salgsstedene 11. april. Da er de klare til palmehelga. Men de ivrigste – som kanskje kan ta en tur ut i løpet av uka – kan sende meg en e-post (ola.brox@gmail.com), så kan dere få Hveemsåsen-kartet i pdf-format – og skrive det ut selv.

Skrevet av Ola Brox