Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 58

Torsætra fullført

Jeg legger ved mitt kart som viser både egen innplotting av punkter (grønn sirkel) og postens virkelige plassering. Seks punkter ble målt ut fra vegkrysset ved Torsætra, og de ble over 100 m feil, dårligst var post 55 (rød pil), som ble nesten 200 m feil. Forklaringen på feilen kommer nedenfor, oppdaget i skrivende stund, og man burde nesten ikke fortelle om slikt :(

OBS! Jeg trodde alle orienteringskartene var 1:10000, mens Torsætra er 1:12500, en vrang målestokk, da falt plutselig alle brikkene på plass. :) :) Det var egentlig litt sent å oppdage det nå, men jeg har da likevel funnet alle postene!! Regel nr. 1: Sjekk målestokken på kartet, før du starter turen, ikke etterpå!!!!

Det mest utfordrende, utenom sti, var post 55 og post 58, og på tur vekk fra 58 fant jeg en gulmerket sti, ikke brukt og ikke vedlikeholdt merking, mens post 48 var man jo litt spent på all den tid den er omtalt her som “krevende”. Det ville den nok vært for meg også om det ikke hadde vært for …. Tett skog, bratt lende, feil målestokk, utgangspunktet kunne ikke vært verre.

Torsæterkartet

Det begynte med trøbbel i bommen, jeg fikk ikke kvittering, jeg så heller ikke at det dreide seg om to forskjellige veier, jeg forsøkte en gang til, fikk heller ikke kvittering på den andre. To betalinger uten å ha noe å vise til er ikke bra.

Det er kartproblemer med vegkrysset ved Torsætra, alle punktene jeg hadde målt ut herfra på mitt datakart var mer enn 100 meter feil. Største problemet fikk jeg imidlertid med post 55, Jeg beregnet punktet ut fra Rønningstjern og Skjellungen, men mitt datakart hadde helt annen avstand mellom disse to enn orienteringskartet. Derfor ble post 55 nesten 200 meter feil. Men jeg greide både 55 og 58 med utgangspunkt fra Myrtjernkrysset, det er de to som er lengst fra kjørbar veg. Dagen ble tilbragt mye på blåmerkede stier, adskillig bedre enn den bushwalking jeg har bedrevet tidligere. Jeg fant også stier som hadde gammel gulmaling som merking, men det er nok en stund siden de ble oppfrisket, og de er ikke med på noe kart. Jeg hadde tenkt å ta alle 15 på en lang dag, men måtte la fire stå igjen. Jeg synes det er bra at poster ligger slik til at man kan bruke disse stiene, det er med på å holde disse stiene åpne. Men både 55 og 58 krevde en del bushing, og har relativt stor vanskelighetsgrad for en som aldri har vært i dette terrenget før.

P.S. De nevnte kartproblemene er min egen feil, det oppdaget jeg etter at Torsæterkartet var fullført. Jeg trodde alle kartene var 1:10000, det stemte IKKE for Torsæterkartet.