Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kontrollkort funnet

Et kontrollkort er funnet ved post 67, kartet Sisselrotkampen, her var det veldig bløtt inn mot posten, og kontrollkortet var tilsvarende gjennombløtt. Det er noen få notater på det, det er bl.a. tegnet en ring rundt postnummeret til post 45, og noen klipp, og det står bokstavene TS øverst på kortet, men det er usikkert om dette egentlig er kodebokstaver for en av postene. Det er neppe mye nytte i kortet i den tilstand det er nå, men så er det ihvertfall nevnt at det er funnet, og befinner seg i min varektekt. Korreksjon: Kortet ble overlevert klubben på kaffeposten søndag 16/7.

Nordås - en flott tur!

Gamle vonde knær og en sår hælsene til tross, dette ble en flott dag! Og mot den siste posten , 31, møtte jeg et par som jeg kom i snakk med. Jeg viste fram kartet og ruta mi, og jeg kommenterte at opp den lia, der var det bratt! Gjett om jeg vet det, svarte mannen, der gikk vi opp løype på ski da vi var guttunger, det var ikke snøscootere og løypemaskiner den gang. Og dessuten sa far min at det var om å gjøre å finne de bratteste bakkene! Jeg hadde utstyrt meg med gasskjøkken og “rett i koppen”-sjokolade på beste Lars Monsen-vis, og fant en flott plass ved post 42 for å nyte dette. Koia ved post 37 var ikke bygget for rette vinkler i alle hjørnene, og er neppe i bruk lenger. Selv om det var tømmerstokker i veggene, lurer jeg på om disse bare er lagt oppå hverandre uten lafting, det ser ikke ut som stabliliteten er særlig bra, ingen rette vinkler her lenger, men et artig syn på vegen. Sauer jeg møtte ville gjerne ha meg som ledersau og kom etter meg, og var av det hyggelige slaget, ikke som de som hadde vært ved bilen min i fjor og stanget fem fine bulker i bildøra. Så erfaringen var den gang: Ikke ha nyvasket blank bil når du kjører i sauområder! De jeg møtte her syntes det var mer all right å stange på hverandre! Og etter å ha sett den flotte bedriften Nordås Gårdskjøtt må vi jo hit igjen og sjekke varene de har å tilby!

Glemt sitteunderlag

Jeg glemte sitteunderlaget mitt ved post 25 (8/5), et gråsvart underlag med tekst Ventelo. Den som finner det kan fritt ta det i bruk, det som lett kommer, det lett går, jeg har funnet det selv under geocaching på Torsæterkampen! :)

Engsmarka

Engsmarka var en veldig positiv overraskelse. Flotte stier, overaskelsesmomenter i form av et gammelt melkespann i vegkanten, en innebygget vannkilde (et kjempebølgeblikktak over kilden), en gigantisk murkonstruksjon midt i skogen med jernsøyler bakom, poster som var til å finne, inntil jeg kom så langt sørover at jeg ikke hadde mer kart og skulle prøve å komme over på andre siden av dalen. Heldigvis hadde jeg studert beta.norgeskart.no på forhånd, og ante en bru over elva i det fjerne. Men det bar sørover, og oppover, til jeg traff to vandrere som kunne fortelle meg at jeg ville finne brua etter ca 100 m. Men postene på vestsida hadde en litt annen vanskelighetsgrad enn de jeg allerede hadde plukket på østsida. Men stor takk til ildsjelene som har laget dette opplegget! Og da endelig var tilbake ved bilen, hadde jammen en ildsjel markert bilen min med en stolpe (stolpejakten). QR-kode ble behørig avfotografert, for alle tilfellers skyld :)

Tidlig start på turorienteringen

5. mai er de første postene ute, og 6. mai ble det solgløtt såpass at det bare var å sette igang. Det er veldig fine forhold i Karidalen, postene er satt ut på en super måte, litt lengre fra asfaltbanene enn i fjor, men med lettgått terreng inn til postene. De er likevel hengt opp slik at du må gå innpå dem for å se dem. Dette var en fin start! Bonus til den som er ansvarlig for postene!