Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Dag 2 av Fløyta-kartet.

Det sto igjen fem poster på østsiden av Store Fløyta, det hadde regnet hele natta, men klarnet opp for søndag 16/7, det ville bli vått å tråkke i lyngen, men det var verdt å prøve med utganspunkt fra vegen opp forbi Kroktjern med parkering rett nord for Store Fløyta. På parkeringen traff jeg et par som har hytte ved vannet, de kunne forklare meg mye om mulighetene for å ferdes sørover åsen, det var viktig å holde høyden. Det samme sa den andre turorientereren jeg traff der, det viste seg å være mannen som står på toppen av Adelskalenderen i Toten-Trolls turorienteringsgruppe, nemlig Kjell Torstein Owren. Vi støtte på hverandre et par ganger til underveis, det er ikke ofte å treffe på likesinnede. Det var veldig artig å høre hva han kunne fortelle om forskjellige ting. Kona repliserte da jeg fortalte om dette: “Ja, da traff han en som også er glad i å prate med folk underveis, det var ikke rart at turen tok ekstra lang tid”. Nok en gang ble jeg litt frustrert over plassering av et postflagg, posten heter Brønn, flagget godt gjemt inne i ei skyggefull gran, og ingen brønn i nærheten. Men vannet heter Brønntjernet, det var kanskje det som var poenget. Det fantes en inngjerdet kulp 70 meter unna, det kunne ligne på en brønn, men den kunne ikke sees fra der postflagget var hengt opp. Jeg lurer også på om husene her er selve Fløytsætra, på orienteringskartet står dette navnet ved noen bygninger vesentlig lengre sør, men jeg rakk ikke å utforske alt dette. På bygningen jeg tok bilde av var det antenne for internett, ikke dårlig. Og eieren har laget en varedør foran hoveddøra, jeg lurte meg til å ta en titt, og den hovedøra var så flott at den virkelig var verdt litt ekstra beskyttelse. På turen mot bilen igjen fant jeg rester etter tidligere tiders telefonlinje, så kommunikasjonen har endret seg.

Interessant flyfoto av området, mye tyder på at hoveddelen av Fløytensætra er et annet sted, like i nærheten av det jeg har avbildet (dette skulle bli en link, men det får jeg ikke til, prøv å klippe/lime alt inn som en nettadresse):

https://kart.gulesider.no/?c=60.578515,11.052117&z=15&l=aerial&q=“fløytensætra”

Under leting på nettet etter opplysninger om Krigsminnesmerket omtalt på skiltbildet har jeg støtt på et bildearkiv som heter “Markadatabasen”, der finner jeg et vinterbilde fra samme stedet. Det er en helt utrolig fin samling av bilder her, både sommer og vinter, spesielt mange bilder fra særdeles sykkelinteresserte markabrukere, til og med detaljer fra veger nord for Gjøvik, nyutbygging av riksveg 4 over Hadeland og mye, mye mer. Man går seg helt bort når man begynner å titte på disse bildene!

Det står Annergardsmyra på skiltet. Jeg har funnet et flyfoto (gulesider) av området. Er det denne firkanten som er Annergardsmyra, og hva er egentlig dette?