Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ullensaker OL

Ullensaker OL har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Ullensaker OL på e-post acekroll@online.no for å opplyse om dette.

Velkommen til O-postjakten 2017

Sesongen 2017 er 49. gang Ullensaker O-lag arrangerer O-postjakten. Postene står ute f.o.m. søndag 30. april t.o.m. søndag 24. september med unntak av postene på Asakskogen som står ute fra søndag 8. mai. Det er i år 60 ordinære poster pluss langturpost. Det er ingen spesiell Barne-O, men barn født i 2005 eller senere har reduserte merkekrav til ordinære merker. Kartene 1, 2 og 3 er greie nybegynnerkart.

Skulle det være mangler ved en post, ring 478 38 326 (Frode) eller
905 39 410 (Svein-Arne).

Send inn stemplingskortene til Ragnar Sturtzel, Trollfaret 13, 2020 Skedsmokorset senest 10. oktober. Selv om dere ikke er interessert i merker og diplomer, så hjelper det oss med planlegningen av neste års O-postjakt.

Vi ønsker alle en rekke hyggelige og opplevelsesrike dager i skog og mark.

O-postjakten

O-postjakten er et tilbud til folk i alle aldre. Barn under 12 år (født i 2005 eller senere) har reduserte krav til å få merkene og kan ta poengene sine blant alle poster. Aurtjern, Langeland og Hveim er greie nybegynnerkart.

Du kan ofte følge sti nesten helt frem til posten, men det siste stykket må du orientere selv. Far varsomt frem og du vil kanskje treffe på skogsfugl, hare, rådyr eller elg. Ta spesielt hensyn til dyre- og fuglelivet i mai! Det hogges i skogene hver vinter. Så det er flere hogstflater i terrenget enn de som er markert på kartet. Er det noen år siden kartet ble utgitt, har nok en del av de avmerkede hogstflatene begynt å gro igjen. Det er fortsatt mye vindfall i skogen etter stormene de siste årene. Vær forsiktig! Ikke alle trær ligger helt nede!

Poster nær sterkt beferdede områder er gjerne hengt litt skjult. Dette er gjort for å hindre at postene blir fjernet av uvedkommende.

Tips: http://orientering.no/t2.asp?p=69410, http://nof-orientering.org/.

Årets O-postjakt

I år benyttes kartene Aurtjern, Langeland, Hveim, Åsmarka og Asakskogen. Det er totalt 60 poster som står ute f.o.m. søndag 30. april t.o.m. søndag 24. september (unntak for Asakskogen!). Alle områdene er lett tilgjengelige. De fleste er i sykkelavstand. Benytter du bil, bruk plassene merket med «P» for parkering. Langturposten ligger ved elven Sogna i landskapsvernområdet syd for vestre rullebane på Gardermoen.