Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Verdal Orienteringsklubb

sesongen er avsluttet

Verdal Orienteringsklubb ønsker deg velkommen til sin 48. sesong med turorientering.

Turorientering er et mosjonstilbud til alle som liker turer i skog og mark. Dette er en aktivitet uten tidtaking, uten fastsatt start og mål, og uten faste turdager. Postene står ute hele sesongen og kan tas når du vil, i den rekkefølge du ønsker og i det tempo som passer for deg. Du velger selv om du tar flere korte turer eller noen få lange.

Det skal være stygglett å klare bronsemerket. Kravene til sølvmerket er også lett match, mens gullmerket krever både litt orienteringsferdigheter og innsats, men oppnåelig for de fleste som klarer å prioritere nok tid i skogen. Å klare alle postene skal være ei utfordring!

Tur-o-konvolutter med kart, klippekort og informasjon er å få kjøpt i sportsbutikkene i Verdal og hos tur-o-komitéens medlemmer. I år har vi 80 poster i områdene Ørin, Balhald, Leirsjøen, Volhaugen øst og Hoåsknoppen (Inndal). Fjellposter er lagt i området mot Grønningen.

Vi viderefører tilbudet "Stolpetrimmen". Dette er 15 poster/stolper i sentrumsnært område som er lett å nå.

Postene på Ørin + Stolpetrimmen er tilrettelagt for funksjonshemmede. De som har en form for funksjonsnedsettelse får 3 poeng for hver av postene /stolpene de besøker. Dette gir en mulighet å nå kravet til gullmerke. Tilbudet kan lastes ned som en turpakke + at det blir distribuert til ulike lag og organisasjoner.

Tur-o på nett gjør det mulig å kvittere på postene, komme med innlegg og bilder, samt ha oversikt over egne (og andres) klipp. Dette er et tillegg til det ordinære klippekortet i konvolutten. Oppfordrer alle til å dele sine turopplevelser og bilder!

Også i år har vi "turer" som kan lastes ned. Dette er utvalgte poster fra vårt ordinære tur-o-tilbud (dvs. de som kjøper konvolutten har allerede disse postene i sin pakke). Turene er gradert etter vanskelighetsgrad.

Flere poster er lagt til kulturminner. Noen av disse er omtalt i info i tur-o-konvolutten eller på tur-o på nett.

Årets sesong starter 28. april ved stolpe 4, Stolpetrimmen, som er ved Ørin feltstasjon. Det blir servert kaffe, saft og kaker, og det blir mulig å kjøpe tur-o-konvolutter. Vi gir instruksjon, gode råd og tips til de som trenger det. 

I løpet av sommeren har vi flere sosiale treffpunkt for våre deltakere. Følg med på nett og i lokalavisa.