Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turorientering og Topposter 2021

turer er avsluttet

Tur-O poster i terrenget, 30 poster.

 

Post 1 – 10  Borkgrubban, området mellom Eid og Stortela på Telneset, landskap preget av furuskog, bratte egger og flate moer, kommer også i nærkontakt med Telas ville løp, nesten upasserbar for både folk og dyr. For det meste tydelige stier, noen korte strekk mindre tydelige, men kraftledning og Tela er «gode støttespillere». Runden er ca 4,5 km lang, start og parkering er på østsida av Eidsveien i enden av lundeplassen noen hundremeter sør for Mosestøa og skiltet for kommunegrensa mot Tynset. Start og parkering er merket med røde/hvite band.                                                                                                                        

Post 11 – 20 Svartåsen i Vingelen. Anbefalt parkering er merket på kartet, tre muligheter. Herfra går det stier og veier som kan brukes til de fleste postene. Det er merket fra Jordvollen og til post 14 og 15. Bomvei, ikke åpen pr 8/6-21.

Post 21 – 30 Hodalen, på begge sider av Hodalsveien, de fleste postene ut mot sjøen. Stier til de fleste postene. Runden kan tas i ett, ca. 4,5 km, greiest å ta postene i rekkefølge 21-30. Parkering er merket på kartet, og det er merket med plakat langs Hodalsveien.

 

I henhold til smittevernregler fra Orienteringsforbundet, så er det i år ikke klippetenger, men hver post har en kode som skrives inn på kontrollkortet. Ta med skriveredskap!

Alle som leverer kontrollkortet, er med i trekningen av premier.

Postene står ute til 23. september, kontrollkortene med bokstavkoder leveres Odd Arne Skjæret (Tolga), Aud Engebakken Rønning (Vingelen), eller Bjørn Aasen (Hodalen)

Innleveringsfrist 15. oktober

 

Fjellturposter – 10 poster.

Vi har topper av ulik lengde og vanskelighetsgrad, man kan selv velge hvilke topper man går på. (min. 6 topper for premiering).

For den som ønsker å ha noen å gå sammen med, legges det opp til fellestur til to av toppene/turene. Den ene fellesturen blir til Svartåsen i Hodalen sammen med Hodalen idrettslag. Dato for fellesturen blir annonsert senere . Den andre fellesturen går til Kyrkjekletten i Folldal. Planlagt fellestur hit er 26. eller 27. juni.   Værforbehold!

Følg med på turlagets facebook-side for info om starttidspunkt og oppmøtested og eventuelt endring av dato.

Også i år vil det være en kode ved/på Turkassene. Noter koden på klippekortet. Det vil også  ligge en bok for å skrive navnet sitt.

Postene  blir  satt ut  fortløpende.  Følg derfor med på facebook-sida vår, så varsler vi der etterhvert som postene er klare for besøk! Posten på Kyrkjekletten i Folldal blir satt ut samtidig med fellesturen.

 

Årets poster:

1.  Blåkletten, Øversjødalen

2. Gråhøgda, Øversjødalen

3. Svartåsen, Hodalen

4. Grønhåmmåren, Hodalen

5. Storkletten, Os

6. Dansarsten, Tolga

7. Nonsvola, Vingelen

8. Svartåsfjellet, Vingelen,

9. Stenhyllhøa(Raudsjøhøa), Hodalen  

10. Kyrkjekletten, Folldal

 

Anbefalt startpunkt står på kartet som beskriver den beste veien å gå til toppene.

Husk kart og kompass. Skaff dere   kart over området i målestokk 1:50.000. De kan også skrives ut til privat bruk på: www.norgeskart.no

Husk at det er bomvei til en del av toppene. Vis nødvendig hensyn når dere ferdes i utmark.

Lever klippekortene til: Elisabeth Saanum eller Liv Trøan innnen 15. oktober. 

NB: Det er viktig at alle leverer klippekortet uansett hvor mange som er besøkt.

 

 God tur på jakt etter

Tur-O poster og Fjellposter !!

Turer i turpakken